Lach je Fit

De lach uitbundig laten klinken

lach je Fit en Senioren

Lachen is gezond!
Misschien heb je het nog nooit gedaan: lachyoga of lachen zonder reden. Maar zoals pipi langkous altijd zei: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Als je somber bent, heb je misschien geen zin om te lachen, maar lachen is makkelijker dan je denkt. Iedereen, jong of oud, kan lachen. En door te lachen maak je gelukshormonen aan, zoals endorfine en serotonine. En daar ga je – je raadt het al – nog meer van lachen. Deze stofjes werken antidepressief en zorgen voor ontspanning. Daarbij werkt lachyoga positief op de stofwisseling, een diepere ademhaling en de vitaliteit in het algemeen.

Lachen zonder grappen
Lachen werkt aanstekelijk. Wanneer je één persoon ziet glimlachen, verschijnt er al snel een lach op je gezicht. Om te lachen heb je daarom niet per sé grappen nodig. Mensen lachen ook met elkaar mee om grappen die ze niet gehoord hebben of niet begrijpen. Het lachen van anderen maakt dat je mee gaat doen. Bij lach je fit maken we contact met elkaar en lachen we met elkaar mee.

Iedereen zijn eigen lach en eigen tempo

Bij lachyoga mag veel en hoeft weinig. Je hoeft niet hard of uitbundig te lachen om van de voordelen te genieten. Je mag zo hard of zo zacht lachen als je wilt. En als bewegen je niet makkelijk af gaat, dan is lachyoga ook goed zittend te beoefenen. Op verzoek kan ook de hele workshop zittend worden gegeven.

Neem voor meer informatie contact met ons op via 06-83576515 of stuur een e-mail naar info@lachjefit.com